Jövőbarátok a világ legnagyobb Sport Poha-Rak rendezvényén

2012. november 15- én, csütörtökön

Megdőlt a Sport Poha-Rak Guinness World Record

42 összevont és különálló intézmény nevezett be az idei Sport Poha-Rak Világnapra (Speed Stacks Stack Up!) a tömegsport és "Mindennapos testnevelés" jegyében.

A cél a Speed Stacks Guinness World Record újabb megdöntése volt.  

 A Speed Stacks Világnap – Stack Up! a Nemzetközi Sport Poha-Rak Szövetség (WSSA - World Sports Stacking Association) évenként megrendezett eseménye. A Guinness Record szerint tavaly 412 259-en vettek részt a világ 28 országában, közel 2500 intézményben. 2011-ben Magyarország első alkalommal nevezett be és ennek ellenére a világon az 5. helyen végzett a világnapon 2915 résztvevővel.

Ebben az évben Magyarország 9248 emberrel vett részt a Világnap eseményeiben. A 30 ország közötti versenyben 3. helyezést értünk el USA és Kanada mögött az országonkénti résztvevők nemzetközi ranglistáján. A 42 intézmény regisztrációjából 18 óvoda, 29 általános iskola, 4 középiskola, 4 sportklub (köztük egy fogyatékos sportegyesület), 2 gyógypedagógiai intézmény és 2 egyetem nevezett a felhívásra. 30 ország 2600 intézménnyel vett részt az évenként megrendezett versenyben: USA, Kanada, Magyarország, Izrael, Taiwan, Anglia, Korea, Szingapúr, Németország, Dél-Afrikai Köztársaság, Spanyolország, Mexikó, Svájc, Új- Zéland, Kolumbia, Kína, Hong Kong, Brazília, Japán, Dánia, Fülöp-szigetek, Indonézia, Ausztrália, Írország, Egyiptom, Thaiföld, Románia, Szerbia, Guatemala és Malajzia .

Itthon már több, mint 60 óvoda, iskola, nevelési tanácsadó, gyógypedagógiai központ, sport klub és más speciális intézmény használja a Sport Poha-Rak programot. November 15-én, csütörtökön a felhívás szerint minimum 25 résztvevővel legalább fél órán keresztül játszottak a sport poha-rak program keretében. Ezt a feladatot iskolákban testnevelés vagy tanórákon, iskolai szünetek alatt, sport poha-rak szakkörben vagy akár a napköziben, óvodákban a reggeli foglalkozások részeként, sportklubokban pedig edzés alatt lehetett megvalósítani. Ez alkalommal versenyt is hirdettünk a nevező intézmények között. Minden benevezett intézmény jutalma egy Speed Stack poszter és a benevezett részvevők számának megfelelő mennyiségű Stack Up! Matrica, Ünnepek Áruháza vásárlási engedménykupon, valamint a Guinness Rekordban való részvételükre kiállított oklevél volt. Emellett a legtöbb résztvevővel vetélkedő három legjobb intézmény Sport Poha-Rak táskát vagy különleges készletet nyerhetett.

A Jövőbarát Alapítvány klubjában megrendezett eseményről képeket itt láthattok:

A regisztrációk számát és eredményét a  http://www.thewssa.com/stackup/2012_stackup/ a nemzetközi webfelületen lehet megtekinetni. További információkért és képekért látogassátok meg a Speed Stacks Hungary Facebook oldalunkat vagy vegyétek fel a kapcsolatot Héri Mártival a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-en

vagy 06 70 4515169 telefonszámon.


Nyomtatás   E-mail