ALKOSS MAGAD! – az Auchan jóvoltából

A Jövőbarát Alapítvány pályázata ígéretesnek bizonyult, mind az Auchan magyarországi, mind a francia vezetőség álláspontja szerint. A pályázati folyamata során a személyes találkozók, konferenciák eredményeképp lehetőséget nyertünk "ALKOSS MAGAD!" című kreatív fotó-videó projektünk megvalósítására.

2014 januárjában kiválasztottuk a program szakmai mentorát. Dicső Dániel a Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése óta folyamatosan több területen dolgozik, melyekben mindig fontos szempont a vizualitás. Színházi rendezőként, dokumentumfilmesként és "videókészítőként" is aktívan gyakorolja a szakmáját, valamint tapasztalatot szerzett a broadcast média világában is (RTL Klub, Sanoma). A mozgókép- és fotókészítés minden munkafázisában rendszeresen alkot. Referenciái többek közt a Vígszínház, a Budapesti Operettszínház, a Thália Színház, a Flow PR, a Líra Könyv Zrt., a Pentaton Koncert- és Művészügynökség.

A Jövőbarát Alapítvány nyári táborában készült film egy részletének vágatlan és vágott verziója közötti különbségekkel láthatták a fiatalok, mire is használható - többek közt - a tanfolyamon elsajátított tudás.

 A nyersanyag (ilyet bárki csinálhat egy jobb kamerával):

És a vágott verzió:

Az Alkoss Magad programban részt vevő tanárok mind a Színház- és Filmművészeti Egyetem mozgókép- és műsorkészítő szakán végeztek. Több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek mind a fotózás, mint a videókészítés minden munkafázisában.